Uzená polévka s kroupami a hráškem

Na přípravě této polévky není nic složitého a navíc vás skvěle zahřeje.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    574 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2401 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    40,4 g

    46 %

    40 %

  • Vláknina

    4,0 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    45,5 g

    72 %

    67 %

  • Tuky

    23,6 g

    36 %

    34 %

  • nasycené

    4,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Uzená žebra důkladně opláchneme, dáme do hrnce, zalijeme je vodou a přivedeme k varu. Poté je přiklopíme pokličkou, stáhneme plamen a vaříme asi hodinu.
  2. Hotový vývar scedíme. Žebra přendáme na talíř a necháme krátce vychladnout. Potom maso důkladně obereme od kostí.
  3. Jáhly spaříme horkou vodou a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Uvařené jáhly scedíme a vrátíme je do hrnce.
  4. Zalijeme je připraveným uzeným vývarem, přidáme hrášek, utřený česnek a obrané maso. Polévku pár minut povaříme, dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
Autor:

Podobné recepty

Polévka ze zelených fazolek

Připravte si zdravou polévku, na které si pochutnáte.

Ostrá zelňačka

Zahřejte se výbornou pikantní zelňačkou.

Kuřecí polévka s drůbky

Inspirujte se naším receptem na výborný vývar.

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.

Marocká zeleninová polévka

Ochutnejte specialitu z marocké kuchyně.