Ingredience
Postup
- Maso smícháme s nasekanými houbami, zázvorem, česnekem, sójovou omáčkou, cibulkou, špetkou soli a pepře. Do každého wonton obalu přidáme lžičku jehněčí náplně.
- Okraje obalů potřeme vodou, přehneme je kolem náplně a uzavřeme. Sezamová semínka dáme do misky. Knedlíčky potřeme vodou a namáčíme je v semínkách.
- Nakrájenou šalotku opečeme na lžíci rozpáleného sezamového oleje. Po 3 minutách přidáme zázvor, česnek a po minutě vmícháme vývar, sójovou omáčku a rýžový ocet. Dochutíme pepřem.
- Přivedeme k varu. Knedlíčky opékáme na oleji dozlatova asi 4 minuty. Přilijeme 150 ml vody a zakryjeme. Necháme vařit asi 5 minut. Vývar nalijeme do misek, přidáme knedlíčky a ozdobíme.