Jehněčí knedlíky se zázvorovou omáčkou

Fantastické jídlo v exotickém stylu, které vás určitě dostane!

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Na knedlíky:

Na vývar:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    481 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2013 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    43,1 g

    49 %

    43 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    41,2 g

    65 %

    61 %

  • Tuky

    15,3 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    3,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso smícháme s nasekanými houbami, zázvorem, česnekem, sójovou omáčkou, cibulkou, špetkou soli a pepře. Do každého wonton obalu přidáme lžičku jehněčí náplně.
  2. Okraje obalů potřeme vodou, přehneme je kolem náplně a uzavřeme. Sezamová semínka dáme do misky. Knedlíčky potřeme vodou a namáčíme je v semínkách.
  3. Nakrájenou šalotku opečeme na lžíci rozpáleného sezamového oleje. Po 3 minutách přidáme zázvor, česnek a po minutě vmícháme vývar, sójovou omáčku a rýžový ocet. Dochutíme pepřem.
  4. Přivedeme k varu. Knedlíčky opékáme na oleji dozlatova asi 4 minuty. Přilijeme 150 ml vody a zakryjeme. Necháme vařit asi 5 minut. Vývar nalijeme do misek, přidáme knedlíčky a ozdobíme.
Autor:

Podobné recepty

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.