Čočka na kyselo

Tradiční čočka na kyselo nejlépe chutná s uzeným masem. Vyzkoušejte náš recept.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 110 min

bez namáčení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    648 KCal

    29 %

    27 %

  • Energie

    2712 KJ

    29 %

    27 %

  • Sacharidy

    42,5 g

    48 %

    42 %

  • Vláknina

    13,1 g

    44 %

    44 %

  • Bílkoviny

    39,1 g

    62 %

    57 %

  • Tuky

    32,9 g

    51 %

    47 %

  • nasycené

    8,5 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Uzené maso vaříme v osolené vodě asi 60 minut doměkka.
  2. Hnědou čočku probereme, propláchneme pod tekoucí vodou, a namočíme alespoň na 120 minut do studené vody.
  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pak ji orestujeme na sádle. Zaprášíme ji moukou, dobře promícháme a ještě asi 3 minuty restujeme.
  4. Nabobtnalou čočku vaříme na mírném ohni 20 minut. Pak do ní vmícháme cibuli a společně vaříme dalších 20 minut.
  5. Deset minut před koncem vaření přidáme do hrnce i červenou čočku. Nakonec dochutíme solí a octem.
  6. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Orestujeme ji na oleji dozlatova.
  7. Hotovou čočku podáváme s plátkem uzeného masa, a červenou cibulí.
Autor:

Podobné recepty

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.