Ingredience
Postup
- Uzené maso vaříme v osolené vodě asi 60 minut doměkka.
- Hnědou čočku probereme, propláchneme pod tekoucí vodou, a namočíme alespoň na 120 minut do studené vody.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pak ji orestujeme na sádle. Zaprášíme ji moukou, dobře promícháme a ještě asi 3 minuty restujeme.
- Nabobtnalou čočku vaříme na mírném ohni 20 minut. Pak do ní vmícháme cibuli a společně vaříme dalších 20 minut.
- Deset minut před koncem vaření přidáme do hrnce i červenou čočku. Nakonec dochutíme solí a octem.
- Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Orestujeme ji na oleji dozlatova.
- Hotovou čočku podáváme s plátkem uzeného masa, a červenou cibulí.