Ricottové řezy s ovocem

Mlsat se dá i zdravě!

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 55 min

bez odležení a chladnutí

Ingredience

20 PORCE +

Na těsto:

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    220 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    920 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    14,9 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    6,4 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    14,9 g

    23 %

    21 %

  • nasycené

    8,7 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku prosejeme s moučkovým cukrem. Přidáme na kousky nakrájené máslo, vejce, stévii a vypracujeme pevné těsto. Těsto uložíme do chladničky na hodinu odležet.
  2. Po odležení propracujeme a rozválíme na plát o rozměrech 35 × 25 cm. Vložíme na dno pekáčku vyloženého pečicím papírem.
  3. Ricottu smícháme s čerstvým sýrem, stévií a vejci. Dobře promícháme a náplň nalijeme na těsto v pekáčku. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 45 minut.
  4. Po upečení necháme vychladnout v pekáčku. Pak vyndáme a nakrájíme na čtverce 5 × 5 cm. Před podáváním ozdobíme zrnky z granátového jablka.
Autor:

Podobné recepty

Skládaný malinový dort

Vykouzlete svým blízkým úsměv na tváři efektním domácím dortem.

Slepované kytičky

Rychlý a efektní dezert vám vytrhne trn z paty, když se ohlásí nečekaná návštěva. Stačí jen mít...

Řezy z odpalovaného těsta

Tomuto dezertu se v některých rodinách říká mraky. Je tak skvělý, že se po něm u vás doma jen...

Sušenky s marcipánovým krémem

Báječný recept na slepované sušenky.

Sušenky se slaným karamelem

Báječný recept na křehké cukroví.