Jarní polévka s bylinkovým svítkem

Báječný vývar plný zeleniny s nadýchanou palačinkou určitě vyzkoušejte. Nakopne vás.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Na svítek:

Na polévku:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    402 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1682 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    53,7 g

    61 %

    54 %

  • Vláknina

    6,4 g

    21 %

    21 %

  • Bílkoviny

    21,3 g

    34 %

    31 %

  • Tuky

    10,2 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    3,8 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na svítek vyšleháme mouku s mlékem, vejci a kypřicím práškem na těsto. Přidáme nakrájené ředkvičky, jarní cibulku, běžný i medvědí česnek a petrželku. Osolíme a opepříme.
  2. Těsto necháme krátce odležet v chladničce. Svítek opékáme na másle z obou stran dozlatova. Necháme ho vychladnout a nakrájíme na širší nudle.
  3. Brambory, mrkev a petržel pokrájíme. Na másle krátce opečeme brambory, přidáme zeleninu, po chvíli vlijeme vývar a vaříme doměkka.
  4. Ke konci vaření přidáme nakrájenou jarní cibulku, ředkvičky a hrášek. Dochutíme solí a pepřem. Před podáváním přidáme nakrájený svítek a ozdobíme například další jarní cibulkou.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z pečené mrkve

Tento mrkvový krém můžete podávat i jako hlavní chod.

Ředkvičková polévka

Ředkvičky nemusíte jíst jen syrové. Uvařte si z nich skvělou polévku.

Polévka z celerové natě

Ochutnejte výbornou celerovou polévku.

Pórková polévka s houbovými knedlíčky

Kombinace pórkového krému a houbových knedlíčků vás mile překvapí.

Polévka z fava fazolí

K této krémové polévce chutná skvěle čerstvé pečivo.